11 FANTASTISCHE VROUWENSTEMMEN

By; Henry Luchtmeijer

Zoek je een professionele Nederlandse vrouwenstem? Deze elf stemactrices kan ik je van harte aanbevelen!


 

 

Ik kan veel dingen met mijn stem, maar één ding kan ik helaas niet. Als je een vrouwenstem zoekt, kan ik je niet helpen. Wat ik wèl kan doen, is je doorverwijzen naar een professionele Nederlandse voice-over vrouw. Dit is een lijst met elf van de beste vrouwenstemmen van Nederland. Stuk voor stuk door de wol geverfd en ze werken allemaal op dezelfde manier die je van mij gewend bent: professioneel, snel, betrouwbaar, niet duur en met prima eigen opname mogelijkheden.

1. Barbara Karel

Ik ken Barbara al jaren, want we waren ooit collega’s bij MTV (waar zij VJ was). Toen ik al een paar jaar als voice-over werkte, belde Barbara met de vraag of ik haar een beetje op weg kon helpen in de stemmenwereld. Uiteraard! Inmiddels heeft Barbara mijn hulp niet meer nodig, want ze heeft zichzelf behoorlijk op de kaart gezet als stem. Barbara heeft een enthousiast geluid met een ‘edgy’ randje. Dat maakt haar stoer en geloofwaardig.

www.barbarakarel.nl

2. Donna Vrijhof

Er zijn weinig stemmen die zoveel kunnen als Donna. Dankzij haar gedegen acteeropleiding is ze een veelzijdige stemactrice. Ze is dan ook niet voor niets een veelgevraagde stem voor tekenfilms. Zoek je een hysterische heks met een stoplichtenfobie of een lief klein meisje dat een beetje lispelt? Donna schudt ze zo uit haar mouw! Daarnaast is Donna ook een veelgevraagd voice-over voor webvideo en luisterboeken.

www.donnavrijhof.nl

3. Eline la Croix

Eline heeft een radioachtergrond. Ze was o.a. deejay bij 3FM en was ook jarenlang de vrouwelijke zenderstem van dat radiostation. Tegenwoordig is ze zenderstem van Radio 2, maar ook te horen in talloze commercials, IVR systemen en online video. Eline’s stemgeluid is jong en stoer.

www.adreneline.nl

4. Jacqueline Blom

Jacqueline Blom moet je niet verwarren met de actrice met dezelfde voor- en achternaam. Jacqueline is een ervaren stemactrice met een warm en vertrouwd geluid. 

www.voixla.nl

5. Kyra Macco

Het stemgeluid van Kyra herken je uit duizenden en je zult haar waarschijnlijk meteen associëren met telecomprovider Ben en televisiezender MTV: twee merken waar ze al jaren haar stem aan leent. Maar Kyra kan meer dan dat. Ze is een veelgevraagde voice-over en traint en coacht andere stemmen.

www.kyramacco.nl

6. Machteld van der Gaag

Machteld werd geboren in Parijs, waardoor ze niet alleen een ‘native Dutch speaker’ is, maar ook vloeiend Frans spreekt. En alsof dat nog niet genoeg is, spreekt ze ook nog eens bijna vloeiend Engels! Machteld werkte jarenlang als copywriter bij een reclamebureau en besloot na jaren om eens aan de andere kant van het glas (van de spreekcel) te gaan zitten. En met succes! Machteld klinkt volwassen, gedistingeerd en zwoel.

www.machteldvandergaag.nl

7. Marjon Keller

Marjon is de grande dame van de Nederlandse voice-overs. Ze is een voorbeeld voor velen en het schijnt dat aan andere vrouwenstemmen wel eens gevraagd wordt een ‘Marjon Kellertje’ te doen. Tja, bel dan gewoon meteen het origineel! Marjon is al jaren de stem van RTL4, maar ook te horen in talloze webvideo’s en commercials. En oh ja: ook al ben je de tienduizendste die tegen haar over Frizzle Sizzle begint… ze blijft lachen!

www.marjonkeller.nl

8. Romy Snoeijers

Romy kom ik wel eens tegen bij de Albert Heijn, want we wonen allebei in Hoorn. En bij spoedklusjes komt ze wel eens iets opnemen in mijn studio. Wat overigens niet betekent dat ze geen beschikking heeft over een studio. Die staat alleen 25 kilometer verderop in een voormalige kerk in Andijk. Romy’s stem is te horen in talloze audioproducties voor onder andere IKEA, Carpet Right, Danone en Hasbro.

www.voiceoverromy.nl

9. Sandra Dorland

Met Sandra heb ik jarenlang samengewerkt bij Eurosport, waar we allebei zenderstem waren. We spraken de promo’s elke week in op ‘Onetaker Friday’ (zoals we het zelf noemden). We maakten er namelijk een sport van om onze promo’s er in één take op te zetten. En dat ging ons allebei erg goed af! Sandra is een veelzijdige stem: van commercials voor kinderspeelgoed, via zakelijke animatievideo’s, tot de stoere promo’s en jingles voor Radio Veronica. En dan kan ze ook nog eens heel goed zingen!

www.sandradorland.nl

10. Sophie Hoeberechts

Sophie is één van mijn favoriete vrouwenstemmen: warm, volwassen en met een heel klein vleugje ironie. Je kent haar ongetwijfeld als de stem van de Staatsloterij (ze is de enige Nederlander die elke maand wint ;-), maar Sophie Hoeberechts is ook te horen in talloze andere commercials, webvideo’s en telefoonmenu’s.

www.sophiehoeberechts.nl 

11. Tamara Brinkman

Als ik een vrouwenstem was, dan zou ik willen klinken als Tamara. Tamara’s stem is fris en fruitig, vriendelijk én overtuigend. Ze is niet voor niets één van de meest gevraagde voice-overs en stemactrices. Tamara is al jaren te horen als stationvoice op Nickelodeon en Slam!, maar ook in commercials voor Transavia, Max Factor, Studentenwerk.nl en Studio 100.

www.tamarabrinkman.nl

Heb je nog niet genoeg gehoord? Enkele andere uitstekende vrouwenstemmen zijn Hannelore ZwitserloodRoos de KokMarlies SomersRuby van TongerenTuffie VosNienke BrinkhuisJulika MarijnLotte HorlingsTanneke Hartzuiker en Carolina Mout.

LAAT JE INSPIREREN!
Met een uitgebreide technische media kennis en met meer dan 20 jaar ervaring in het produceren van commercials voor de muziek en entertainment industrie, heeft Henry Media de perfecte combinatie voor het beste resultaat.

  • 035 887 59 62
  • Bussum
  • 09:00 – 20:00 uur

© 2011-2020 All Rights Reserved